söndag 2 november 2008

Halloween

Som bekant är ju halloween en större grej här än vad allhelgona (eller halloween för den delen) är i Sverige. Det började redan en dryg månad innan med att ett antal nya STORA butiker dök upp här och var i förvånande stort antal. De visade sig vara halloween superstores. Att gå in i en sån är en upplevelse. Där säljs inte bara kostymer för barn och vuxna med barnasinnet kvar. Där säljs också ett stort antal prylar som till exempel husägaren kan sätta på sin tomt för att skrämma eller roa besökande "trick or treaters". T.ex. finns det skalenliga dockor, t.ex. Freddie Kruger, mumier, Hannibal Lecter, Jason, m.fl. Givetvis har de rörelsensorer och ljudeffekter.

Efter några besök hittade vi våra dräkter dagen innan halloween. Jakob köpte då sin tredje dräkt, en Power Ranger. Han har också batman och superman.

Samma dag var vi inbjudna till Hedda på halloweenfika. Det är alltid lika kul att träffas i lite större grupper och se hur barnen leker. Viktor lekte en hel del med oss vuxna. Jakob älskar att leka med nya leksaker, så även här. Förutom jämnårige Luke så lekte han med 2-åriga Alexis som också var Power Ranger. Förutom Hedda så hade inga andra vuxna klätt ut sig, men barnen verkade uppskatta oss och ville förstås bli jagade.




Halloweenparty at Heddas 

Dagen efter var vi med Ryan och Madison på trick or treat. Vi började med att klä ut oss och tog sen gruppkort.



Trick or treaters 

Sen gick vi till några lägenheter som hade bjudit in oss redan innan och tog sen bilen fem minuter till ett villakvarter. Det var riktigt kul att gå från hus till hus och se hur mycket jobb folk lagt ner både på utsmyckning av husen och sig själva. En otroligt vänlig stämning vilade över alltihop. När vi gick förbi ett hus som hade grinden stängd så kom damen i huset ut och ropade efter oss - "You missed one house! Come back!". Jakob och Madison utvecklade ett visst begär och sprang till slut från hus till hus. Det tog förstås ett tag innan de sa både "Trick or treat?" innan och "Thank you!" efteråt. Det blev inga tricks på de kanske 15-20 hus vi var till. Däremot MASSOR av godis! Det räckte till godisfross både fredag och lördag kväll.




Jakob and Madison at a halloween house 

Viktor tog det lite lugnare och gladde sig åt katter och hundar i grannskapet.




Taking a cat watching break while trick or treating 

Han beundrade läskiga utsmyckningar och läskiga utsmyckade "fellow trick or treaters". Vi trodde innan att han skulle vara lite rädd, men han var hur lugn som helst. Kanske för att hans pappa nog var den läskigaste vi träffade den kvällen.



Scary, scary, don't we look mean 

Besöken på superstores har nog också hjälpt till. Första gången ville han bara ut, tredje var det rätt lugnt.

När vi kom hem så hade inga besökt Georg och Berit medan vi var borta. Vi gick över till grannen som avslutning och var hennes första. Senare under kvällen kom två grupper med grannbarn förbi, så vi dumpade så mycket av de ca 2 kg öron, fingrar, näsor, tungor, etc som vi köpt på dem. Det blev ändå kvar en hel del, men det kan vi nog fixa med tiden :)

1 kommentar:

Anonym sa...

Ååååh, älskar V-masken. Hetaste maskeringen, lätt!!