onsdag 5 november 2008

Länge leve Obama!

Vi har precis kommit hem efter valvaka hos en kompis. Nu blev det ju inte så spännande som vi var oroliga för, men vi tyckte allihopa att det här valet kändes angelägnare än något val tidigare, både i Sverige eller annat. Otroligt skönt att amerikanerna visade världen vad de bevisat för oss det här året, majoriteten är inte alls så korkade som media vill få oss att tro.

Rätt kul att bläddra mellan fox och cnn. CNN ville inte ta ut segern i förskott, men pekade ändå på att McCain inte kunde vinna. Fox verkade tidigt att ha gett upp (inte så konstigt med tanke på hur McCain låg under redan från start) pratade mest om att de var nöjda över att Demokraterna inte verkade kunna nå 60 säten i senaten vilket skulle gett dem "superpower" att få igenom allt de vill. De verkar i alla fall få betryggande majoritet både i senaten och "representanthuset".

Känslan den här kvällen är att det skapas historia "på riktigt". Ska bli otroligt spännande att se vad som händer i framtiden. Om ni inte sett Obamas "acceptance speach" så är det värt att titta på, det känns som början på något stort.

Här i Kalifornien röstar de också om en grundlagsändring angående giftermål. Proposition 8 innebär att giftermål bara ska få ske mellan man och kvinna. Utgången är för tight för att kunna rapporteras ikväll, så det blir en spännande dag imorgon också.

PS. En lite kul grej som jag glömt skriva om, här är blått vänster och rött höger. Lite förvirrande i början, speciellt här i Kalifornien som ju är en blå demokratisk stat med republikansk guvernör. DS.

Inga kommentarer: