onsdag 12 november 2008

Cykling i Mission Bay

Ibland undrar man varför man inte gjort vissa saker tidigare. I lördags var en sådan dag. Efter att ha spenderat förmiddagen på REI och käkat lunch på Soaplantation körde vi iväg till Mission beach och hyrde cyklar. På Jay’s hemsida skrev de att de var bäst i San Diego. Vi gick först in på ett ställe som låg närmre parkeringen, men där kunde de inte låta oss använda vår egen cykelvagn, eftersom ”we are not allowed to take the bikes apart”. Hmm, räknas att lossa en mutter som att ta isär cykeln? Hur höjer de sadeln egentligen? Nåja, det gav oss anledning att knalla vidare till Jay’s där de både var billigare, bättre och trevligare!




Happy bicycleguys

Vi hyrde fyra enväxlade cruisers, ”the only way to ride” och kom iväg en kvart over två ungefär. Vi insåg snart att en växel är allt som behövs när man cyklar i havsnivå hela tiden. Vi bestämde oss för att cykla runt Mission Bay. Jakob och Viktor trivdes i vagnen och satt nöjda en dryg timme innan vi fick stanna på en av lekplatserna runt bukten. Ungefär halva tiden cyklar man längs parkområden och eftersom det var lördag så var det påfallande mycket födelsedagskalas som pågick. Vi cyklade även förbi ett bröllop. På vattnet seglade segelbåtar och motorbåtar i alla storlekar körde omkring. På ett ställe var det ett gäng som ägnade sig åt ”artistisk” vattenskoteråkning, så Jakob och Viktor hade en hel del att titta på.




Cycling on the mission beach boardwalk




Happy bicyclers!

Andra halvan cyklar man på kanten till bostadsområdet Pacific Beach. Vi avslutade med att cykla ut till havstranden, tungan mellan bukten och havet är ca 100 meter fylld med bostäder.



Funboys

Vi lämnade tillbaka cyklarna strax innan 17 och gick sedan till Wavehouse och njöt av mjukglass och tittade på solnedgången. Jakob och Viktor som inte rört sig lika mycket sprang omkring på stranden och undvek vågorna. Till slut hamnade de förstås i vattnet med kläder och allt. Tur att man har ombyte i ryggsäcken :). Att se dem springa omkring på stranden med all den där energin är på nåt sätt som att se änglar dansa (med risk för att låta pretantiös). Det är svårt att inte må väldigt bra när man tittar på dem i alla fall.




Having ice-cream near wavehouse.




Playful sunset at mission beach

Söndagen var mycket kallare och blåsig. Vi vågade oss i alla fall ner till Embarcadero, där vi började med fika på en boklåda i Seaport village. Det är nog det mysigaste fik vi vet om här. Jakob hade med Viktors balanscykel alla utom jag och Viktor kunde hålla fullt promenadtempo. Jag och Viktor tog det lugnt och undersökte världen.




Seaport village in windy weather

På eftermiddagen skulle Anna-Sara på ”baby shower” hos en av mina mammakompisar, Sandra. Mer om det när jag fått veta vad som egentligen hände där :) Vi andra tog en promenad i Rose canyon. Förutom Jakob som balanscyklade, större delen iaf. Sen fick Micke rycka in som bärhjälp.



Mike is a strong man!

Höjdpunkten för Jakob var en kille som kom ner med sin fyrhjulsdrivna heldämpade radiostyrda bil.



That's a cool car!

Jenny och Micke gick förbi mormontemplet i närheten och tog en riktigt bra bild!



The Mormon temple at sunset

På måndagen hann vi ta en fika i Old Town innan det var dags att lämna Jenny och Micke på flygplatsen. Det visade sig att vi åkt till fel terminal. Första benet flögs av United Express och inte United Airways, så vi sa farväl vid transferbussen. Vi tycker inte om att säga hej då, det har blivit så många avsked den här hösten. Jakob tycker verkligen inte om det. Han var nedstämd nästan en timme efter vi sagt adjö, och det är rätt länge för honom.

Vi räknar ned tiden i besök, fast nu ska vi faktiskt besöka några andra! På onsdag bär det iväg till New York i en vecka där vi ska hälsa på Ann och Jonas och deras tvillingar som vi inte träffat tidigare. Jakob har pratat om den här resan sedan vi lånade en poetisk bok som handlade om hur frihetsgudinnan fick nog och gick över till västkusten ett tag innan hon blev övertalad att komma hem igen. Så vi ska åtminstone kolla in henne, i övrigt tror jag vi ska satsa på att ta det lugnt och fika en massa. Vi har förberett oss med en del shopping på REI. Jakob var ruggigt nöjd över sitt nya vinterställ!




Happy Jakob prepared for New York in his new warm clothes

När vi kommer tillbaka har vi återigen några dagar utan besök, trot eller ej :) Sedan kommer kusinerna Gustav och Carl, och deras föräldrar Petter och Lina förstås. Det ska bli jättekul. När de åkt har vi bara fem dagar kvar här, sen har nästan ett helt år gått här i San Diego. Otroligt vad tiden gått fort…

Inga kommentarer: