måndag 26 maj 2008

Långpromenad i Torrey Pines

En söndag packade vi en massa fika och körde till Torrey Pines, ca 10 minuter bort. Förutom oss fyra så hängde även våra kompisar Madison, Anna och Ryan med. De är supertrevliga. Madison och Jakob kommer väldigt bra överrens, och Viktor avgudar Anna som han kallar för farmor.

Vi började med en backe upp från parkeringen innan vi lämnade asfalten för stigarna bland huvudhöga buskar. Första målet var grottorna som bildas av buskarna. Där smög vi snabbt igenom, för det finns väldigt mycket tigrar där. Sen blev det lite barnbouldring och fruktfika.




Långpromenad på Torrey Pines.


Sen gick vi vidare ner mot stranden. Barnen höll varandra i händerna. Madison så att inte Viktor skulle trilla. Då sa Jakob att han höll i Madison så inte hon skulle trilla. De var otroligt söta.




Torrey Pines.

Nere på stranden tog vi nästa fika, som var lite mer riktigt. Kaffe och sånt som man äter till, med socker i. Det är alltid lika fascinerande att se hur förlösande vågor och sand är. Både för barn och vuxna. Barnen sprang i vågorna, lekte med tång, byggde osv. Ryan och Anna letade bland allt som havet spolat upp och försökte komma på vad det var. Jag är ju som bekant inte riktigt lagd åt det hållet, men det var kul att höra vad de kom fram till.


Tidvattnet var på väg in så vi blev lite nervösa att vi skulle bli instängda mot klipporna, men en parkvakt gick förbi och sa att det bara var tio minuter kvar och vattnet skulle inte nå klipporna förrän om en dryg timme. Nu hade nog inte parkvakten någon erfarenhet av barn, i alla fall inte våra. De tio minuterna blev nästan en timme, men vi såg snart slutet så vi kunde slappna av.

Inga kommentarer: