måndag 12 maj 2008

En händelserik vecka

Förra fredagen hade vi en heldag med Diegos. Vi kollade in Salk Institute bl.a. Jag tyckte själva byggnaden var rätt ful, men mitt i så har de en ”torgkorridor” som förhöjer hela stället. En liten kanal i mitten rinner ut i en bassäng och förlänger dalen som fortsätter ner till havet. För mig som inte direkt är byggnadsarkitektoniskt lagd så var det en aha-upplevelse hur de gråa byggnaderna förstärkte och ramade in allt det gröna och blåa nedanför. Fast det som verkligen var pricken över i:t var ju givetvis tre söta killar. Jakob, Viktor och Manuel alltså, inte jag om nu någon trodde det :)

20080502_145342_73

20080502_143936_crop

På kvällen var vi på racelegal med supertrevliga nästangrannarna Anna, Madison och Ryan. Filmen säger väl allt :)

På söndagen tog vi först en liten vandringstur i Torrey Pines och sen käkade vi lunch i Del Mar. Jag fick för första gången tid att hyra en surfbräda och lyckades faktiskt fånga en hel ”riktig” våg under två timmar.

På måndagen var på Legoland för tredje gången. Den här gången hängde Dr Claeson med (efter helgjobb givetvis, goes without saying…), och även Diego, Laura och Manuel. Det var mulet och rätt lite folk och då är ju nöjesparker som bäst!

20080505_133630_13_Diego

Tisdagen var det shoppingdag, REI hade rea, blöjorna var slut och nya barnsolglasögon behövdes. Lyckades hitta nya sandaler, 80-pack oparfymerade blöjor på wal-mart och varsina solglasögon på eyes4kids. Det stället är så sjukt bra. I en liten personlig butik har de tre leksakshörnor så problemet är att få barnen därifrån, inte att hålla dem sysselsatta eller hindra dem från att förstöra något. När vi var där kom det in en 9-månaders baby som behövde vanliga glasögon. Jag var tvungen att fråga hur de diagnosticerat det men blev inte riktigt klok på svaret (Lisette – du får gärna förklara!). Så borde alla butiker för barn vara!

Onsdagen hade jag lönesamtal på förmiddagen. Det gick riktigt bra. Skype höll två timmar i sträck. Dagen efter hälsade vi på Maria i San Marcos och grillade varmkorv med bacon och hjälpte henne plocka apelsiner och sniglar. Apelsinerna åt vi upp och sniglarna var vi inte så snälla med. Jakob förklarade senare för mamma: De bajsade ju på hennes blommor! Vi hann även leka i en barnanpassad fontän. Varför får man inte bada i alla fontäner?

20080508_130730_33

Fredagen var Isa och hälsade på. Tydligen har de kvartssamtalen dagtid här så barnen får stanna hemma i två dagar och föräldrarna får snällt ta ledigt för sitt samtal. Anna introducerade lunch på Souplantation det gillar vi! Salladsbuffén, soppbuffén och focacciabuffén var både nyttigt, gott och snyggt. Fast bäst var muffinbuffén och mjukglassbuffén. Vi kommer tillbaka, var så säkra!

1 kommentar:

Pär sa...

Kör med Blogger! Men stäng av den där gif-verifieringen, ni blir säkert inte spammade.