måndag 1 december 2008

Helg i New York

Bara ett förtydligande till att börja med, vi är alltså inte i New York längre, det får bli några retroattraktiva inlägg till...

Lördag morgon vaknade jag av någon anledning vid 5-tiden och gick upp och fick äntligen umgås lite med Ann, Tor och Greta. Helmysigt. Hela helgen gick i lungt tempo. Vi tog en lång mysig frukost och tog oss inte ut förrän lunch så den blev japanskt 100 meter "hemifrån".

Sen tog vi tunnelbanan mot Brooklyn Childrens museum. Där vi gick av var en intressant gräns mellan ortodoxa judar och västindier. På ena sidan vägen helsvart, och på andra sidan vita i långskägg, hatt och svart kappa.

Barnmuseet var en höjdare såklart, vi tog det i killarnas tempo så vi hann ju bara med en bråkdel. Favoriterna var en mysgrotta (där pappa kunde lägga sig ner i mörktet) med havsmjukdjur och en bäck som man kunde bygga om med stenar, träd och buskar så att olika djur och insekter skulle trivas. Jakob blev lite frustrerad över att precis när han byggt klart ett träd och placerat ut det så kom någon annan unge och raserade alltihop. Till slut tog vi kort på det så fick det vara sen.




Waterplay at Brooklyn childrens museum



Finally, all leaves are where they should be.

Söndagen var ännu mer avslappnad, om än vacker, kall och blåsig. Efter en lång frukost gick vi i den blåsiga kylan till ett brunchställe i Brooklyn mellan Brooklyn och Manhattan bridge som hade en lekhörna. Utanför fanns en lekpark utformad som ett fartyg där vi lekte länge länge. Sen gick vi hem och snackade - sen var den dagen slut :)




A cold, windy day




Manhattan bridge




Brooklyn bridge




Jakob and Manhattan bridge




Jakob, Jonas, Viktor, Greta and Tor (in stroller)




Sun setting over brooklyn




Jakob and Empire state building in sunset

Inga kommentarer: