fredag 6 juni 2008

Viktor två år!

Idag fyllde Viktor två år. Tyvärr fick han feber igår eftermiddag och den höll i sig fram till morgonen så det var inte läge för något kalas. Men karleforstårta till frukost blev det givetvis ändå!



20080605_081330_27


Viktor tyckte det var jättekul att vi sjöng när han vaknade, att han fick en öppna paket och äta tårta till frukost. Men annars var han egentligen rätt obrydd om sin födelsedag. Av presenterna gillade han mest en rosa docka. Den kramade han om så fort han fick den. Sen lekte både Jakob och Viktor med den. Även lite "växlar" till brio-rälsen var välkommet. Förhoppningsvis går det bättre att köra två tåg nu, när det går att fixa möten utan konflikt :) Födelsedagspresenten av Jan Lööf har vi läst några gånger idag (Tack Fabian och Melker!!!). Innan lunch levererade UPS den "balanscykel" (cykel utan pedaler) som vi beställt på Amazon. Viktor provade den en gång, sen var han inte intresserad. Men Jakob däremot älskade den. Ute drog han direkt utför en utförsbacke hur lätt som helst. Viktor ville åka på Jakobs cykel, så vi gick upp och ner för backen med Viktor på sadeln också tävlade vi utför. Nu var ju inte Viktor helt återställd så vi hoppas på att han är mer sugen imorgon.

Jag är ruggigt imponerad av balanscykeln. Jakob har inte visat något intresse för att ta bort stödhjulen på sin vanliga cykel, vilket jag är rätt nöjd över, jag är orolig att han ska bli för snabb utan dem. Snabb ut i en väg eller nåt vill säga. Balanscykeln tränar han på rätt sätt med, och farten blir ju inte lika hög som på en riktig cykel.

Återstår att se vad ägaren egentligen kommer att tycka :)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis Viktor!

Åsa B sa...

GRATTIS till Viktor i efterskott! Vi firade 5 juni tillsammans med danskarna (deras grundlagsdag) på Legoland... Sedan passade vi även på att ta vår egen nationaldag på samma ställe. Kul att läsa om era äventyr! Hoppas att Viktors feber gått över. Idag har våra elever haft skolavslutning och jag har blott 3 arbetsdagar kvar innan sommarlov...