måndag 23 juni 2008

Glad midsommar!

Hoppas alla haft en bra midsommar! Vi hade ett multinationellt firande på lördagen tillsammans med ett gäng svenskar, tyskar, kanadensare och japaner. Så förutom sill, gravad lax, potatis, hårdbröd, västerbottensost, nubbe, gräddtårta etc. Så serverades också tysk potatissallad och sushi.

Vi hade planerat att gå iväg till en park i närheten, men vädret ville annat. Vi höll på att tyna bort i värmen på vägen till våra grannar 5 minuter bort, så det blev firande vid, fast mest i, poolen. Vi dansade även runt en palm. Nubbar och nubbevisor blev det några stycken, och eftersom vi är i USA så körde ändå de som bodde lite längre bort hem. Även om spriten eventuellt gått ur kroppen så dags, så fick det oss att höja på ögonbrynen.

Jakob inspirerades av Madison som lärt sig simma senaste veckorna och lyckades faktiskt hålla huvudet ovanför ytan några meter. De två kryssade mellan alla vuxna, och vi försökte övertala barnen till olika trick vilket de inte var sena att ställa upp på.




Colette, Jakob, Geo, Madison och Ryan visar hur midsommarfirande ska gå till.

Viktor klarar om möjligt värmen sämre än mig, så han var i princip liggande hela eftermiddagen. Vid femtiden beställde vi pizza, och efter den så var Viktor sig själv igen. Eftersom vi andra badat mer eller mindre fem timmar i sträck så fick han bada själv. Eller själv och själv, när vi midsommarfirande gick vinkade de ca 15 okända personer som var kvar och ropade "Bye Viktor!", så han hade rätt gott sällskap.

Idag har vi köpt ännu en fläkt till killarnas rum som står i fönstret och drar in uteluft. Det verkar funka. Ingen av dem svettas inatt, faktiskt har bägge täcket på - så det finns hopp!

Inga kommentarer: