tisdag 17 juni 2008

Embarcadero

Tro't eller ej, men det finns fortfarande nya saker att upptäcka i den här lilla stan. I lördags gick vi längs vattnet i downtown San Diego i ett område som kallas Embarcadero. Vi parkerade vid marinmuseumet. Där finns bl.a. en ubåt och världens äldsta segelfartyg i stål. Viktor låg och sov så det var inte läge att gå ombord, det får bli en annan gång.



Jakob framför Marine museum

Längs med vattnet blandas konstverk, turister, locals, uteliggare, performers, restauranger, hamnkryssningar osv. Härifrån går också "Elation", ett kryssningsfartyg som ger sig ut 4-5 dagar i stöten med några tusen pers på. USS Midway som var med i Desertstorm är nu museum, eller reklampelare för militären. Vi har inte varit där, än. Tydligen går det att sova över där också.


Tree Man with Red Birds



Out of School

San Diego är ett militärt centrum för framförallt marines. Det märks, t.ex. ser man tvärs över vattnet ön Coronado där två hangarfartyg i tjänst ligger. Vi kör dagligen förbi något militärt, förutom de jetplan och helikoptrar som flyger förbi. Däremot ser vi inte många militärer, de verkar ha civil klädsel utanför baserna.

Vi gick förbi fish market där vi åt middag. Höjdpunkten var ändå Seaport village, ett område helt utan trafik med alla möjliga små affärer, restauranger och caféer. Vi trivdes så bra så vi åkte tillbaka dan efter. Det bästa för oss vuxna var ett café i en boklåda. Vi kände oss genast hemma. Det är det mysigaste caféet vi hittat här. Det påminde oss om ett café i Skagway (Alaska ) förra seklet där vi fikade en grymt god pumpakaka med Daniel och Åsa. Viktors höjdpunkt var en helt annan, han fick hålla i en papegojja som kunde åka skateboard och såg ut att kunna äta upp honom. När ägaren frågade så tvekade Viktor inte en sekund.




Viktor med "papadojja" på armen, seaport Village.

Jakobs höjdpunkt var nog bilutställningen i närheten av Seaport Village. Bil efter bil med glänsande lack körde förbi oss. Mest 50-talare, men även en del nyare bilar. Coolast var nog damen nedan.










2 kommentarer:

Anonym sa...

Birdie nam-nam! Men vars är Viktors kycklingkepa?
/HM

Jonananas sa...

Tjaa, den blev utbytt när mormor och morfar kom på besök. Den var ju lite i varmaste laget, men iaf jag blev ändå överraskad att han bytte!