måndag 7 juli 2008

Palomar Mountain

Dagen efter Independance day sov barnen länge - till åtta! - och sen tog vi det rätt lungt på morgonen innan vi började packa för en tälttur till Palomar Mountain. Det blev lite stressigt att hinna iväg till lunch vilket gjorde att vi glömde något rätt väsentligt. Nåväl, vi kom iväg till slut och kunde handla mat, käka McDonalds och slutligen en snabbis förbi REI för att köpa gasol och en kepa till Dr. Claeson.

Det tog knappt 1.5 timme innan vi kom fram till Palomar Mountain State Park. Vi försökt boka tältplats på nätet, men det var fullt. Men vi hade tur och fick sista platsen som någon lämnat återbud för. Killen efter oss i kön fick åka och tälta någon annanstans. Glada i hågen körde vi bort till campingplatsen. Så fort vi öppnade bakluckan kom jag på att jag inte packat in tältet. Dr. Claeson trodde först att jag skämtade, men så var det tyvärr inte. Jag hade tagit fram tältet ur garderoben, men sen hade det trillat ner bredvid sängen. Så vi såg det inte någon av oss när vi tog sista kollen. Det blev lite tryckt stämning, men Viktor och Jakob njöt i skogen. Vi tog oss i kragen och en fika och gick sen iväg på en naturstig på någon mile.



Nästan som hemma, Palomar Mountain

Både Viktor och Jakob njöt hela vägen. Kändes lite som skogen hemma, fast träden var mycket större. Och antalet arter var mycket större. Men känslan var lite densamma.



Old burntout tree, Palomar Mountain

Stigen gick till Duane Pond, vilket var en liten göl full med bl.a. sjögräs, odlad fisk och jättegrodor. När vi gick runt gölen så hörde vi något som lät som en brunstig get eller nåt från andra sidan. När vi gått runt halva gölen så hade den brunstiga geten flyttat sig till vad som nu var andra sidan av gölen. Vi började ana. Ett kvartsvarv till och vi var säkra. Det var jättegrodorna som lät! Jag stod länge och försökte filma eller fota en groda men det krävdes tyvärr lite riktiga objektiv för det.

Det var nu dags för middag och när solen gick ner så vaknade myggen. Den tanke vi hade på att sova i bilen byttes nu mot tankar om två övertrötta barn dagen efter en natt av svett och trängsel parat med kliande. Vi sålde vår ved till de mexicanska tältgrannarna och fick samtidigt lite tips på andra ställen i närheten som vi måste kolla in. Sen for vi upp på och tittade på solnedgången.



Sunset from Boucher lookout, Palomar Mountain

Medan solen sakta föll ner i havet sprang Viktor och Jakob och lekte med en kille i Viktors ålder. Långt därnere i dalen började neonskyltarna på indianernas casinon synas, och längre bort såg vi allt upplysta städer. Vi såg en hel del av Schwarzeneggers rike däruppifrån. En klar dag kan man se ända till San Diego, men det är väldigt sällsynt med klara dagar i Juli.

Morgonen efter sov killarna återigen till åtta, och vi ångrade inte att vi åkt hem. Men, We'll be back...

Inga kommentarer: