måndag 29 april 2013

San Diego, Solana Beach och Legoland


I Joshua tree frågade barnen om det skulle regna något mer, och Dr C svarade att nu blir det nog inget mer regn på resan. Hon hade fel. Medan vi körde drog molnen ihop sig, och sista trekvarten på väg till Solana Beach (ca 25 min norr om San Diego) regnade det. När det regnar här så blir folk väldigt försiktiga, det märks i trafiktempot. Regnet blandas med smutsen i vägbanan och det blir riktigt halt.

Vi kom fram till lägenheten vi hyrt vid 16-tiden. Det var lite pirrigt att kliva in, skulle det vara lika fint som på bilderna? Vi hade trots allt lagt ner en hel del tid och pengar på att hitta en bra lägenhet, så det skulle vara tråkigt om vi blivit lurade. Det var mörkt i lägenheten, och längst inne var gardinerna fördragna. När vi drog ifrån dem bredde Stilla havet ut sig nedanför klippkanten, trots regnet var det andlöst vackert. Att sitta på balkongen med ett glas vin i solnedgången var, tjaa, inte helt felt. Att se hur delfinerna lekte i vågorna nedanför, tjaa, det var inte helt fel det heller.



En sak vi går igång på här är frukt och grönsaksdiskarna. De är inte bara vackra att se på, det smakar bättre. Jag antar att det beror på att det inte fraktats lika långt.




Det Jakob och Viktor verkar längtat mest efter när vi pratat om San Diego var legoland. Så när vi nu äntligen var här så var de väldigt bestämda att det var dit vi skulle. Så redan första dagen, efter lite löpning på stranden, frukost och förmiddagens läxläsning körde vi 25 minuter norrut. Det blev inte en heldag, men vi hade lovat att de skulle få åka dit två gånger. Det är mycket värt att slippa känna stressen att allt ska hinnas med på en dag. Nu kunde vi ta det lungt och njuta istället.

Mest lockade Lost Kingdom Adventure, en åkattraktion där man åker bil genom en pyramid och skjuter på måltavlor som får legoskelett, spindlar, m.fl att röra på sig.
Jakob hade också The Dragon i sikte, en berg och dalbana där första halvan är lugn transport genom ett slott med rörliga legoriddare, soldater, trollkarlar, drakar etc.
Viktor hade siktat in sig på Splash Battle, som tyvärr var stängd pga underhåll.
Den stora nyheten var att minilandet hade en stor Star Wars-sektion. Som Star Wars-fan så kunde jag inte låta bli att dregla. Saknade dödsstjärnan dock...





1 kommentar:

iHanna sa...

Så roligt att läsa om era äventyr, och ojoj vad stora pojkarna blivit!

Simma lugnt!