måndag 27 september 2010

Jakobs teckning 2010-09-27


-- Jonas

(Skickat från telefon)

lördag 25 september 2010

Kanske roligaste lidingöloppet

Inför det här lidingöloppet så åkte jag på ryggskott mitt i tyngsta träningsperioden. Jag är för vek helt enkelt. Men det var ganska skönt. Jag insåg snart att 2.15 (silvermedalj) inte skulle gå att slå, och idag bekräftades den känslan första kilometern typ.

Istället kunde jag skönspringa hela loppet, surra med folk runt omkring och ha det sådär gemytligt som vissa säger att man kan ha. Skitkul helt enkelt. Andra milen gick det iofs rätt fort, men när backarna sen kom så var det grymt skönt att bara kunna slappna av och ta det med ro. Enda lidandet var efter sista vätskekontrollen där jag fick ordentligt håll någon kilometer. Jag mådde inte ens illa efter målgång :)

Och skamgränsen klarade jag ju, under 2:30 :)

En kul bonus var att jag inte hann byta om innan jag och Ola handlade käk, och det visade sig att lidingöloppslöpare är pratsugna även efter loppet, även långt ifrån lidingö :)

Vi har precis ätit en stooor portion phad thai, och så fort Hugo somnat ska vi trycka glass. Det är gött å leva :)

tisdag 7 september 2010

Skön eftermiddag i solen

Ibland känner man sig som ett vandrande lik när man hämtar barnen, lagar middag, äter middag, får ta det lite lungt över kaffet efter maten, plockar undan, lägger barnen, jobbar, går och lägger sig.

Men andra gånger så kan vardagen vara helt skön. Igår efter middagen tvingade vi ut barnen (kanske för att jag just lagt av med kaffet och därför ville hitta på något) från lego-hörnan och hade en suverän timma med basket och hopprep i solen.
Det var nog första gången som Jakob och Viktor visat något intresse för basketkorgen, båda tyckte det var skitkul att försöka träffa korgen och dribbla.
Efter en halvtimma var de såklart less, men då tog vi fram hopprep. Det blev såklart lite strid eftersom Viktor har lite svårt med konceptet varannan gång, men det avhjälpte vi med att rigga ett hopprep (trädgårdsslangen) till så att bägge kunde hoppa samtidigt. Fascinerande att något som hittils varit helt omöjligt helt plötsligt bara funkar. Man får ju hjälpa till med timingen på första snurren såklart, men sen klarade de bägge två åtminstone halva alfabetet.

Just nu är vi inne i en kapitelbok "Spökjägarna får det hett om öronen". Hittils har bägge varit helt fängslade, men ikväll ledsnade Viktor så jag och Jakob gick och läste i gästrummet istället. Viktor gick inte och la sig såklart, men pysslade vidare i godan ro och när vi läst klart så somnade bägge två in efter godnatt. Harmoni :)