söndag 4 december 2011

Viktors gubbe

Klockren huvudfoting med namn. Och han bar knäckt koden till att läsa också :)

lördag 12 november 2011

Svarta pärlan.

Har varit på konferens fyra dagar, och passade innan dess på att överraska Mamma på ett bröllop, riktigt kul! Vi tog en kombinerad paddel- och geocachingtur i Kyrkekvarn mitt emellan Falköping och Jönköping. Otroligt kul att få vara ute i vacker natur med Mamma, Johan och nästan alla systrarna.

Konferensen - Öredev - var jättekul, började med två dagar kurs, och var sedan på två av de tre konferensdagarna. Inte lika mycket roliga sessioner som förra året, men träffade väldigt mycket intressant folk som gav väldigt mycket. Jättekul också att vi var så många från jobbet, och att vi fick med Åsa.

Som vanligt när jag är bortrest så blir någon av barnen sjuk. Den här gången var det Jakob som åkte på hög feber och torrhosta. Troligtvis Mykoplasma.

Så när jag kom hem från Öredev så fick jag en VAB-fredag, vilket faktiskt kändes ganska mysigt. Viktor ville inte heller åka till dagis, så han fick stanna hemma han också. Efter en skön morgon med lång frukost hamnade vi i legotrans. Vi började bygga på diverse saker men snart fokuserade jag och Jakob helt på en egen Svarta pärlan, Viktor var inte riktigt lika fokuserad :) Jakob har spelat Lego Pirates of the Caribbean hela veckan, så det passade bra.

Det tog oss hela förmiddagen, men jag tycker resultatet blev rätt bra!

20111112_120619_2857

söndag 17 april 2011

Tapetsering och vårvärme

Äntligen har värmen kommit på riktigt. Fast först tapetserade vi :)
Jakob har fått eget rum och Anna-Sara hittade så coola tapeter på walltastic att vi var tvungna att låta Jakob få en vägg. Varje dag från beställningsdagen frågade han när den skulle komma, på fredagen kom den äntligen. Vi skulle "grunda" med en ljusblå tapet och sen bryta av med fototapeten. Nu är vi ju inga mästare på tapetsering så vi hann fram till "fotoväggen" innan en sen middag och läggdags för barnen. Sen insåg vi att tapetklistret vi hade för easy-up inte skulle användas för papperstapeten som Jakob beställt.
Vi kollade noga på nätet och tog beslutet att Jakob skulle få vänta en dag till. Vid midnatt var vi klar med hela rummet förutom fotoväggen.

Morgonen efter hörde jag honom springa in på morgonen och säga "Näha" med en förvånansvärt nykter men något besviken ton. Vi cyklade in till stan och käkade lunch och köpte tapetklister och sen var det bara att sätta igång igen. Drygt två timmar tog väggen, med mönstermatchning advanced. Tips att minnas:
- Överlapp behövs inte, följ instruktionerna och inte åsikter på nätet :)
- Tapeten krymper inte, bara sväller, ca 4 cm på 3 m.
- Sätt upp tapeten som vanligt med att fästa mitten och sen ta bort luft åt sidorna. Dra den därefter rätt map mönstret.

När allt väl var klart så var det en grymt nöjd Jakob och en grymt sugen Viktor som inspekterade resultatet. Nu är det Viktors tur att välja...

Söndagen blev det cykelmek och gårdsfixning för hela slanten. Vi passade på att grilla både lunch och middag. Grymt skönt att kunna sitta i t-shirt ute i solen och äta lunch. Grymt nervöst att ungarna försvann iväg och skulle leka i den väldigt strida och fortfarande iskantade Röbäcken hela tiden...

20110416_101924_84

20110416_101950_86

20110416_102010_87

20110416_185248_89

20110416_190304_94

måndag 4 april 2011

Meningar från Viktor

Viktor:
Pappa hjälp mig med datorn, jag kan inte lösenmordet!

Jag gillar försmallows!

söndag 27 februari 2011

Två sköna familjehelger

Vissa helger är allt så skönt...

Förra helgen var Anna-Sara i kittelfjäll och roade sig, så jag och killarna hade Umeå för oss själva :) Vi gick ut hårt på Leos på fredag eftermiddag, när Leos är som bäst; dvs lite folk. Vi hade ett kort tag sällskap, men på grund av sjukdom fick de åka hem efter trekvart, sådär kul :/

Vi spenderade tiden fram till stängning med i huvudsak två aktiviteter, leka jaga i hoppborgen och studsa studsmatta. Jag var helt slut efteråt. Hade tänkt träna på kvällen, men det var bara att glömma.

Lördagen började vi med att städa fram till lunch, med väldigt lite tjat vilket gör det så mycket roligare. Efter lunch åkte vi till IKSU så jag fick träna lite i taket medan killarna lekte på balkongen. Jakob och Viktor gjorde varsin repa, men Jakob hittade sin orm från tropikhuset i Holmsund på morgonen så han var grymt peppad på att åka dit. Jag var grymt peppad på semlor så vi körde till Nisses och fikade och gick sedan på tropikhuset i källaren. Förra året så tog de det ganska lungt och kollade noga på alla ormar, apor, kackerlackor, ödlor. I år var siktet inställt på två saker; att få hålla i Pelle kungsboan och att få köpa en plastorm till. Pelle var inte ute idag, så istället blev det en ganska liten Rosenboa vilket de inte var helt nöjda med. Däremot skulle Jakob inte längre spara till en beyblade, utan köpte snart en orm för sina pengar, Viktor köpte en flöjt för sina.
Väl hemma blev det myskväll med popcorn, glass och Cats and dogs: The revenge of Kitty Galore. Jag är nog hjärntvättad, men den var faktiskt väldigt underhållande, i stil med Gforce och med tydliga Bond-vinkar.

Söndagen softade vi hela morgonen, men efter lunch träffade vi Loves i Storsjöbadet, också det i Holmsund. Blev som ett träningspass det också, Viktor åkte vattenrutchskana om och om och om igen tills jag var yr av att springa runt och fick ta en paus. Till slut fick jag honom att hänga med till bassängen och leka lite, men efter fikat var det dags igen.
Plötsligt ville Jakob testa "tratten", en bana som slutar med att man åker runt runt och sen droppar en dryg meter på djupt vatten. Han har inte velat förut, men nu var det inga problem Efter första gången kom han upp med lysande ögon och sen kutade han också runt runt och åkte tills de stängde.


Den här helgen har temperaturen ökat och har legat runt -1 hela helgen. Igår lastade vi vår "cykelvagn på skidor" med lunch, ved, etc och begav oss sedan på längdskidor direkt från huset hela familjen mot 8,8km-spåret. Viktor åkte själv en dryg kilometer och blev sen dragen och fick till slut åka vagn. Jakob ledsnade efter drygt tre och blev sen dragen av Anna-Sara. På "toppen" av spåret efter ca 3.5 km innan första långa utförsbacken stannade vi och gjorde upp eld på vår brassa på - ett "lättviktsgaller" som har varit suveränt eftersom det hindrar brasan att sjunka ner i snön.
Vi invigde också vår nya lilla murikka med falukorv, pytt och ägg. Det är något speciellt med att få laga mat i vårsolen åt hela familjen över öppen eld. Det värmer ens inre på ett väldigt trevligt sätt.
Det värmer också när barnen tjuter av glädje i utförsbackarna. Viktor höll först i handtaget på "skidvagnen", men insåg sen att han fixade det själv. Sen stod han och höll i vagnen uppför och på platten, och körde själv utför. Jakob tog draghjälp av Anna-Sara då och då.
Efter typ 3.5 timme så hade vi åkt våra drygt 9 km (8,8 + till och från spåret), inte snabbt men rätt bra träning för oss som drog och grymt skönt för själen.

På kvällen blev det bowling med Malms, vilket uppskattades av alla (t.ex. sa Ebba att det var roligare att bowla än att åka skidor, och hon gillar att åka skidor :). Grillbuffén efteråt var väl ingen höjdare, men däremot att få prata någorlunda ostört medan ungarna gjorde biljard- och arkadspelsområdet osäkert.

Idag stack vi till Bräntis. Det är så häftigt att åka skidor just nu, för varje gång vi kommer till en backe så utvecklas de. Idag fixade Viktor liften helt själv, även om han hade problem med den snabba. Sen körde han kontrollerat (till slut) genom puckelpisten hela vägen ner, varv efter varv. Jakob har börjat fatta skärande sväng och åker alltmer avslappnat. Idag testade han åka baklänges och hade full koll.
Det som också är kul med bräntis är att det finns lite utmaning för vuxna barn också, hann sätta en 360 och krascha 3 i det mindre bigjumpet. Hann också med att hårdtesta hjälmen i det stora efter att ha hoppat lite kort varpå skidan löste ut i plattlandningen och den andra skar snett. Men genom att ladda fullt som tonåringarna på snowboard så kom jag till slut över, med hjärtat i halsgropen...