tisdag 29 april 2008

20080411_161308_21_Diego

Den här bilden tog vår kompis Diego. Jag tycker den är så ruggigt bra. Viktor och Manuel ser ut som två babyligister. Better watch out for those dangerous diaper kids!

måndag 28 april 2008

Old Town


20080426_181602_15
Originally uploaded by Jonas & Anna-Sara
I lördags var vi till Old Town i San Diego. Det var första gången, tro't eller ej men det finns fortfarande upptäckter att göra i den här lilla hålan :)

Old Town var hur perfekt som helst med barn. Till Old Town kom de första mexikanska nybyggarna och det är alltså grunden till San Diego. Området är restaurerat att se ut som när det byggdes, vilket också innebär att all trafik är förbjuden! Gissa om vi gillar det :) Ungarna kunde springa fritt över stora ytor, så efter en mexikansk middag med jordgubbsmargarita kunde vi gå till parken och lungt avnjuta solnedgången med en kaffe i handen medans barnen njöt av att springa omkring.

Så istället för att vara den turistfälla som vi kanske anade att det skulle vara så vart det ett ställe som vi bara måste åka tillbaka till :)

torsdag 24 april 2008

International Centre

Varje Onsdag är vi på International Centre på förmiddagen för att träffa andra stackars invandrade familjer. På vägen går vi förbi en thrift store där Viktor och Jakob alltid hälsar på hunden utanför. De senaste gångerna har vi också lämnat lite bidrag eftersom vi tagit hand om de prylar som våra hemåtvändande vänner lämnat efter sig. Förvånansvärt mycket som inte får plats i resväskorna :)

tisdag 22 april 2008

Earth fair och Rose Canyon

Dagarna har börjat gå allt fortare här i San Diego. Vi börjar komma in i någon slags rutin på gott och ont. Å ena sidan känns det inte lika mycket semester längre, å andra sidan trivs vi väldigt bra ändå :) En skön rutin som vi äntligen fått till är att Jakob och Viktor somnar själva i samma rum. Den är dock bara fyra dagar gammal så man kanske inte ska ropa hej :) Det innebär i alla fall att den som lägger inte måste sitta kvar hos dem tills de somnat, så även den som lägger barnen får lite fritid på kvällen.

En annan skön rutin som jag och killarna fått till är att vi springer i Rose canyon med racervagnen två gånger i veckan. Tack vare Micke (jättetack!!!) så har nu killarna ett nästan outtömligt förråd av talböcker. Just nu är röda och vita rosen (Kalle Blomkvist) och Madicken hetast. Vi köpte en liten mp3-spelare med inbyggd högtalare eftersom Viktor inte gillar hörlurar. Det funkar otroligt bra, mest förvånad är jag att Viktor sitter still i en timme och lyssnar. Sen händer det förstås alltid saker i kanjonen. Vi ser alltid mycket ödlor och ofta både kanin och jordekorre. Tre gånger har vi sett orm – senast idag. Höjdpunkten är dock tåget som går ungefär en gång i timmen. Då stannar vi vagnen och beundrar vagnarna och dieselloket som kör sist.

20080421_135336_17

20080421_145534_23

I lördags bjöd vi våra norrgrannar på avskedsmiddag. Hanna var sugen på sushi, men kunde sen inte låta bli ”Åsa Sunds kyckling” så det var ju gott betyg. Receptet har nu spritts till Trondheim. Vi kommer att sakna dem jättemycket. Det har varit så skönt att haft några nära som Jakob och Viktor dessutom trivts med. För Jakob har det blivit en rutin att knacka på när vi gått uppför trappen förbi deras dörr.

På Söndagen var vi på EarthFair vilket ska vara den största gratis miljömässan i världen. Det var riktigt roligt trots väldigt mycket folk. En hel del alternativ erbjöds, vad gällde religion, politik, mat, bilar, uppvärmning, osv, osv. Hare Krishna var där och förespråkade low impact living, abortmotståndarna var där men fick hålla sig utanför mässan. De sprang omkring med blodiga bilder som sa ”The alternative is abortion”. Jag trodde först de var för abort för vilket liv skulle ett foster med bara ett halvt huvud få? Men de tänker inte som jag visade det sig. Vet inte riktigt hur aborter relaterade till miljön, men den länken var de inte ensamma om att dölja.

20080420_095358_5

Det fanns en hel foodcourt med vegetarisk fastfood. De flesta har ju inte direkt koll på bra mat här dock, så till en garden burger serverades det givetvis chips! Inget alternativ fanns. Falafel och vegetarisk chili var mina favoriter. Viktor gillade mest sockrade saltade popcorn.

Coolast var en 1933:as Rolls Royce som var ombyggd till eldrift. Jag blev så impad så tankar började snurra runt om att jag skulle ta och skaffa ett garage och börja bygga.

20080420_103632_7

Idag såg vi vår tredje orm när vi var ute och sprang. Osäker på om det var en skallerorm eller inte, men jag fick i alla fall ett kort den här gången. Den andra vi såg hade någon krossat huvudet på så den var rätt död.

20080421_131714_crop

Efter turen stannade vi kvar i kanjonen. Jakob körde radiostyrt och pratar som alltid oupphörligt. Viktor bar sin bil medan han undersökte världen, han pratar mer och mer han också. Vi tog en fikapaus och käkade vattenmelon och tittade på spindelnät och bin som samlade nektar. Sen gick vi hem och lagade middag. Kaffet tog vi i bubbelpoolen.